... Skip to main content

Hei, hei, det er din lokale akrobat som taler. Ja, det er meg, Kristine. Jeg har nå jobbet i Akrobat i litt over 2,5 år. Gjennom denne tiden har jeg fått jobbet med veldig mange spennende og varierte prosjekter, og noen av favorittprosjektene mine tar for seg illustrasjon. Du har kanskje sett noen av illustrasjonene mine om du har sett på våre arbeider. Noen av dem vi har laget illustrasjoner for er; Kobla, Hellebæk, Strømsø United og Globusfestivalen. Det disse har til felles er at illustrasjonsstilen er leken og enkel.

Denne gangen derimot, fikk jeg prøve meg på noe nytt, i jobbsammenheng ihvertfall. For ja, jeg har nok brukt litt mer tid på illustrasjoner på fritiden og de heller mer mot «motiver» enn de jeg utvikler på jobb. Vestre Viken Helseforetak ønsket å utvikle et e-læringskurs innenfor selvmordsforebygging for sine ansatte. Dette e-kurset tar for seg en sikkerhetsplan som tar deg trinn for trinn gjennom prosessen, med ulike hjelpemidler og tiltak. Et ganske dystert tema som man ikke skal tulle bort, et tema hvor metaforer og beskrivende bilder er viktige elementer.

Som alle prosjekter hadde dette også et budsjett som er viktig å holde seg innenfor. I startfasen med skissing tok Margrethe ledelsen og utviklet en vakker illustrasjonstil som benytter seg av ulike teksturer. Med myke linjer som ser ut som det kom fra en bløt blyant og helfargede områder.

Fra Margrethes utgangspunkt jobbet jeg videre med illustrasjonene, og prøvde så godt jeg kunne å matche hennes stil. Noe som kan være utfordrende da alle tegner litt forskjellig, og man har sine stiltrekk enten om man vil eller ikke. Utifra manuset vi fikk fra kundene laget vi en plan for kurset, og kom med ulike ideer til illustrasjoner som kunne representere de ulike temaene. En etter en tegnet jeg dem. Det ble noe korrektur, mest fra oss selv som er kritiske til eget arbeid, mens kunden i seg selv var veldig fornøyd.

Det var utrolig gøy å se hvordan det utspilte seg, og hvordan det koblet hele kurset sammen i en vakker og alvorlig, men samtidig optimistisk stil. Det er ikke alltid vi får jobbe med slike viktige temaer, og vi er veldig takknemlige for at de valgte akkurat oss for å visualisere dette prosjektet.

Kristine Støyl Hansen

Kristine har en bachelor i Visuell Kommunikasjon fra USN i tillegg til Design og Håndverk samt Interiør- og Utstillingsdesign fra Åssiden VGS. Kristine har tegnet og malt siden hun var barn og visste tidlig hva hun ville jobbe med.