... Skip to main content

UX og UI Design

Trenger du hjelp til design for digitale løsninger? Vi har kunnskap i både UX og UI design, og kan hjelpe deg med hele prosessen fra innsiktsarbeid og research, til wireframing, prototyping og brukertesting av apper og nettsider.

Har du en digital løsning du har lyst til å diskutere med oss?
Kontakt oss for en prat.

Enten du vil gi ditt nåværende grensesnitt en skikkelig ansiktsløftning, eller om du trenger hjelp til å bygge en splitter ny digital lekeplass, har vi erfaring med alle byggeklossene som må på plass.

Vi i Akrobat skjønner at det handler om mer enn bare å se bra ut på nettet. UX design, eller brukeropplevelser om du vil, innebærer å skape gode opplevelser for brukeren på digitale plattformer. Brukeren og deres mål står i fokus, og vi jobber for å skape effektive, sømløse og enkle løsninger for at brukeren får en god og effektiv opplevelse på din plattform. 

Det er mange fordeler med en velfungerende nettside. Det kan øke konvertering, gi økt kundetilfredshet og gi deg en bedre plassering i søkemotorer, samtidig som du sikrer konkurransedyktighet i et hav av digitale produkter.

Hos oss i Akrobat tar vi oss tid til å forstå dine brukeres behov og ønsker. Vi tar et dypdykk i brukernes hoder, kverner gjennom data og skaper skreddersydde løsninger som gir en sømløs og intuitiv opplevelse for sluttbrukeren.

Dette gjør vi:

Innsiktsarbeid og research

Innsikt og research er selve fundamentet i god brukervennlighet. Her undersøker vi eksisterende plattformer, blir kjent med brukeren og deres mål, og finner ut hva som er bra og ikke så bra i eksisterende løsninger.

Universell utforming (UU)

Universell utforming av digitale plattformer er lovpålagt, og vi har dette alltid i bakhodet når vi designer nettsider. Din plattform bør kunne brukes av alle, uansett funksjonsevne. Ved å ha fokus på dette allerede i skissefasen av din løsning, sparer man både tid og penger enn å måtte implementere dette i ettertid.

Brukertesting

Brukertesting sikrer at ditt produkt dekker brukerens behov og mål og avdekker eventuelle problemer med brukervennligheten. I denne prosessen får man nyttig innsikt i hvordan brukeren navigerer og bruker løsningen din. Vi ser også på hvor det er friksjon og hvor de eventuelt sliter med å nå sine mål.

Wireframes og prototyping

Wireframing og prototyping er viktige verktøy innen UX og UI-design. Wireframing handler om å skisse strukur og layout av et digitalt produkt, mens prototyping innebærer å skape en interaktiv skisse for å teste brukeropplevelsen før selve utviklingen starter. Disse prosessene gir oss muligheten til å iterere og forbedre designet før det går videre til utvikling. Dette gir bedre brukervennlighet og tilfredshet og er både tid- og kostnadsbesparende.

Designsystemer

Et designsystem er en samling av retningslinjer, komponenter og prinsipper, og er nyttig for å skape en helhetlig og konsistent opplevelse innenfor et digitalt produkt eller tjeneste. Dette fungerer som et slags digitalt bibliotek, hvor du kan finne gjenbrukbare komponenter til grensesnittet, som knapper, skjemaer, navigasjonselementer, og i tillegg dokumentasjon på hvordan disse skal brukes i ditt system. 

Designsystemet bidrar til at det er enklere for designere og utviklere å raskt lage nye produkter og funksjoner. I tillegg er det lettere å samarbeide på tvers av team, og samtidig sikre konsistens og brukervennlighet i din digitale løsning.

Vi i Akrobat kan hjelpe deg med å etablere og forvalte et designsystem for din digitale plattform.

Design av brukergrensesnitt (UI)

Et digitalt produkt skal ikke bare være effektivt og enkelt å bruke, det bør også se pent ut. UI design handler om selve utformingen av elementer på grensesnittet, som for eksempel farger, layout, knapper og skjemaer. Her har vi fokus på visuell appell og brukervennlighet, med mål om å skape et pent og intuitivt grensesnitt som gir en positiv opplevelse for brukeren. Vi har erfaring med design av apper, nettsider og dashboards, og kan bistå i de fleste typer prosjekter.

Relevante prosjekter

KOBLA

KOBLA

Nettside, UX og UI-design for reise-app

WATS

UX- og UI-design og visuell profil

my Tomra

my Tomra

Grensesnittdesign App

I en verden der det meste av våre daglige gjøremål skjer på nettet, er det avgjørende å designe digitale tjenester som er intuitive, effektive og tilpasset brukernes behov.

Les mer om hvordan vi kan skape gode brukeropplevelser og hvorfor det er så viktig i dagens digitale landskap.

Filter

Design med brukeren i fokus

En god brukeropplevelse merker man ikke så mye til, der går alt så knirkefritt at målet ditt er nådd i en fei, men en dårlig en, den merker man! Du kjenner frustrasjon, kanskje sinne, du leter etter den ene knappen…

Trenger du hjelp med UX eller UI design?

Kontakt oss i dag for å diskutere hvordan vi kan hjelpe deg for å få din digitale plattform brukervennlig, intuitiv og effektiv.

Margrethe Hagen
Daglig leder / AD
Tlf: 997 08 172
[email protected]
Betty Holmes
UX-designer
Tlf: 926 64 380
[email protected]