... Skip to main content

WooCommerce nettbutikk

for WordPress

Har du et produkt, vare eller tjeneste du vil selge? Og kanskje allerede en nettside i WordPress? Nå er tiden inne for å gå over til nettbutikk!

Det finnes mange ulike løsninger for nettbutikk og det kan være lett å gå seg vill i jungelen. Vi har valgt å gå for WooCommerce, som passer perfekt for de aller fleste av våre små og mellomstore kunder.

WooCommerce er en utvidelse av WordPress, og er den enkleste måten å opprette nettbutikk dersom nettsiden din er en WordPress-installasjon. Den er veldig tilpasningsdyktig ettersom den, i likhet med WordPress, baserer seg på åpen kildekode slik at du kan tilpasse den etter dine behov. 50% av nettsidene blir i dag laget i WordPress, mens WooCommerce  står for ca 40% av alle nettbutikkene. Dermed har du også mulighet til å få svar på en rekke spørsmål og utfordringer gjennom utallige WordPress-grupper og forum på nettet der utviklere deler av sin kunnskap. Det finnes nesten alltid en løsning!

WooCommerce er gratis og krever ingen lisensavgift eller lignende (andre plugins for ekstra funksjonalitet kan kreve lisens). Du kan lastes den ned gratis, enten fra WooCommerce sin nettside eller i WordPress.

 

9 grunner til å velge WooCommerce

1. Det er gratis!

Du laster ned plugin gratis fra WooCommerce sin nettside eller gjennom WordPress installasjonen din. Det er derfor et egnet valg for nyetablerte firmaer uten stor egenkapital.

 

2. Det er brukervennlig

Det er lett å forstå for både kunder og deg. Dersom du har en nettside bygget i WordPress vil du lett kjenne igjen måten det er satt på og kan sette deg inn i de grunnleggende funksjonene. WooCommerce er lett å lære og du kan selv legge inn produktene og administrere bestillinger og kjøpsprosessen.

 

3. Det ser bra ut!

På tross av at WooCommerce er en gratis installasjon, ser resultatet like proft ut som mer kostbare nettbutikk-løsninger. Kundene vil kunne gå gjennom sin egen kjøpshistorikk, se leveringsstatus og du kan velge ulike frakt og avgifter for skatt og mva.

 

4. Det er sikkert

WooCommerce er en plugin som blir regelmessig oppdatert og som derfor vil fungere knirkefritt med alle nye versjoner av WordPress. Utviklerne av WooCommerce jobber kontinuerlig med å holde sikkerheten på et høyt nivå og luker fortløpende ut sårbare punkter og bugs. Alle krav fra GDPR er godt ivaretatt.

 

5. Analyse og content marketing

Med WooCommerce innebygde analyseverktøy holder du lett oversikt over salgsstatistikken. Du kan også koble nettbutikken opp mot for eksempel Google Analytics, og både WordPress og WooCommerce er godt tilrettelagt for søkemotoroptimalisering. Med et godt innhold vil du kunne få bedre rangering på Google.

6. Det er fleksibelt

Det finnes tusenvis av utvidelser med lett tilgjengelig funksjonalitet. Du kan selge alt fra fysisk til nedlastbare eller virtuelle produkter, og du kan tilpasse designet til nettopp det spesifikke produktet. Start i det små og utvid nettbutikken med ulike funksjoner gjennom utvidelser og add-ons etter behov.

 

7. Design din egen butikk

Med WooCommerce kan du gå bananas mellom ca 40 ulike temaer eller designmaler og velge det som du liker best, deretter kan du tilpasse temaet med dine egen fargevalg og stiler.

 

8. Velg egnet betalingsløsning

Når du skal starte nettbutikk må du også ta stilling til hvordan kunden skal gjøre opp for seg. WooCommerce er lett å integrere med blant annet Klarna, PayPal, Vipps, Netaxept eller faktura. Det lar seg også integrere med de fleste kassa- og regnskapssystemer.

 

9. Det er responsivt

I dagens samfunn hvor mange av oss bruker mobilen eller ipad til alt fra surfing til netthandling, er det en selvfølge at nettbutikken er responsiv.