Skip to main content

Visste du at et ssl-sertifikat kan påvirke din rangering på Google? I tillegg har vi 9 andre grunner til at ssl kan være en god investering.

Google har nylig annonsert at fra de nå av vil rangere nettsider uten ssl-sertifikat dårligere i søkeresultatet. Som om ikke det var nok,  vil nettleseren Chrome fra nå av komme med sikkerhetsadvarsler til de som besøker en nettside uten ssl. med andre ord, ikke spesielt god reklame for bedriften din.

 

Hva er SSL?

httpsDu har kanskje lagt merke til den grønne adresselinjen eller hengelås-symbolet som dukker opp når du besøker enkelte nettsider? Dette er et tegn på at siden har et ssl-sertifikat. I dag er dette noe alle større, seriøse nettsider har. SSL er en slags digital legitimasjon som bekrefter at identiteten til nettsiden. Ved bruk av https over ssl, krypteres informasjonen mellom brukeren og nettstedet ditt og gjør den nærmest umulig å fange opp for uvedkommende.

Et sertifikat kommer i mange utgaver med ulike sikkerhetsnivåer og kan bestilles fra din webhotell-leverandør. De vil også kunne rådgi deg om hvilket type sertifikat som er best egnet for bedriften din. Foreløpig er ikke kostnadene veldig store, prisene ligger normalt på noen tusen kroner i året, men disse forventes å stige ettersom etterspørselen øker.

Har du webhotell via vår samarbeidspartner WP-hosting, kan du få ssl-sertifikat inkludert med webhotellet.

10 GODE GRUNNER
  1. Bedre rangering på Google
  2. Gir økt tiltro til nettsiden
  3. Sikker utveksling av kommunikasjon
  4. Nettlesere vil i nær fremtid advare brukere mot nettsider uten SSL
  5. HTTP2 støtter kun nettsider med SSL/TLS
  6. Beskytter merkevaren din
  7. Populære tredjepartstjenester (f.eks. Vimeo) har restriksjoner mot usikre nettsider
  8. Riktigere analytics-data som grunnlag for SEO
  9. Et «must» for nettbutikker
  10. Googles shopping-annonser fungerer ikke uten SSL
Akrobat

Akrobat er det lille, hyggelige byrået som brenner for kundene. Grafisk design, konsept- og idéutvikling og utvikler Wordpress-baserte nettsider.