... Skip to main content

Google Universal Analytics fases ut og Google Analytics 4 (GA4) er det nye verktøyet som vil erstatte den gamle Universal Analytics . Fra og med 1. juli 2023 vil standard Universal Analytics-områder slutte å behandle data. Har du fortsatt ikke oppgradert, vil derfor Analytics  ikke lenger virke for ditt nettsted.

Hvordan oppgradere til Google Analytics (GA4)?

For å oppgradere til Google Analytics 4 (GA4), må du legge til et Google Analytics 4-område på et nettsted der Analytics allerede er konfigurert. Når du klikker på Konfigureringsassistenten for GA4, oppretter du et Google Analytics 4-område som, akkurat som Universal Analytics-området ditt, samler inn data.

Etter at du oppgraderer til GA4, anbefales det at du fortsetter å bruke begge områdene. Dette sikrer kontinuitet i dataene du samler inn, og gir deg tid til å lære mer om dataene du kan samle inn med et GA4-område. Merk: UA-området ditt vil stanse innsamlingen av data fra og med 1. juli 2023.

Hvordan vet jeg hvilken versjon av Google analytics nettsiden min bruker?

For å sjekker hvilken versjon av Google Analytics nettsiden din bruker, kan du benytte en tjeneste som builtwith.com. Her får du vite hvilken versjon av Google Analytics som er bruk samt få en fin oversikt over hvilke tillegg nettsiden din benytter.

Hvordan legger jeg inn Google Analytics 4 på på min WordPress-side?

For å legge til Google Analytics 4 (GA4) i WordPress kan du bruke en plugin som MonsterInsights eller Google Site Kit. Alternativt, kan du be din utvikler legge inn koden manuelt.

Har du spørsmål om Google Analytics eller trenger hjelp til å oppgradere til GA4? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne!

 

Margrethe Hagen

Margrethe har lang erfaring som Art Director og Grafisk Designer i ulike byråer og som soloartist i eget firma. Ideene popper ut som popcorn i Margrethes hode, og hun er en stilsikker kreatør enten det gjelder webløsninger, grafisk design eller reklame.