Skip to main content

Bird Millman er nok et ukjent navn for de fleste i dag, men bragdene og motet hennes er av en slik karakter at vi synes hun fortjener å bli hentet frem fra glemselen. For denne denne dama har tæl! 

Bird Millman O’Day (1890 –1940) en av verdens mest berømte linedansere, var hovedattraksjonen til Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus i det som kalles amerikansk sirkus gullalder. Kjent for halsbrekkende stunts høyt over New Yorks gater, balanserende på stram line med en paraply i hånden.

Hun debuterte allerede som seksåring og ble fort en publikummsyndling, kjent for gleden hun utstrålte mens hun opptrådde. Utenfor sirkussesongen opptrådde hun på Broadway og spilte også i flere filmer (rundt 1920). Etter sin død har hun blitt hedret med en plass i International Circus Hall of Fame.

Om det kan kalles mot eller dumdristighet, forblir et åpent spørsmål, men vi synes hun er en kul dame som oss gir inspirasjon til å satse på det usikre, samtidig som vi har det morsomt underveis. Det handler om å feste blikket på målet og ikke se ned!

 

Margrethe Hagen

Margrethe har lang erfaring som Art Director og Grafisk Designer i ulike byråer og som soloartist i eget firma. Ideene popper ut som popcorn i Margrethes hode, og hun er en stilsikker kreatør enten det gjelder webløsninger, grafisk design eller reklame.