... Skip to main content

Alt begynner med en god idé

Margrethe var rammet av oljekrisen. Aina trengte forandring. Våren 2015 kuttet vi sikkerhetslinene og startet det som i dag er Akrobat AS. 

Margrethe hadde nettopp byttet jobb da oljekrisen rammet. Som siste mann inn, ble hun første mann ut. Men Margrethe ble ikke sittende lenge og deppe. Etter en drøy uke hadde hun laget logo og nettside, stablet et enkeltmannsforetak på plass og var klar for en tilværelse som freelancer. Men, som Margrethe selv sier: -Det er vanskelig å kaste ball med seg selv.

I et reklamebyrå jobber man gjerne i team, AD og tekstforfatter, det er ikke uten grunn. For det er gjerne når ens egne tanker og ideer kan få kollidere med en annens at magi virkelig oppstår. Margrethe luftet ideen for hennes gode venninne, Aina. Kunne Aina tenke seg å bli med i Akrobat? Aina på sin side hadde nettopp besluttet å forlate egen yrkesvei som barnevernspedagog og så seg om etter nye muligheter. Hun hadde jo tross alt et år på kunstskole og var over middels interessert i kunst, kultur og design. Kanskje kunne kunnskap og erfaring fra prosjektledelse og kommunikasjon i barnevernet resirkuleres til reklamebransjen?

Det viste seg raskt at Margrethe og Aina fant en arbeidsform som fungerte godt. Aina trådde inn som kreativ sparringspartner/tekstforfatter/prosjektleder/regnskapsansvarlig og etter kort tid var Akrobat i full drift i Margrethes bryggerhus på Sjåstad. Noen måneder senere kjente akrobatene på at det ville vært godt å ha litt mer folk og røre rundt seg, og kanskje aller helst folk som drev med beslektede virksomheter. Via kjentfolk fikk vi nyss om at Brodahls Gummivarefabrikk leide ut kontorplasser i et kontorfellesskap bestående av alt fra interiørarkitekter til fotografer og designere, og i januar 2016 flyttet vi med pult og trapes inn på 4m2 hvor vi raskt fant oss til rette. Dette var et godt sted å være!

I løpet av det neste året fant vi ut at tiden var moden for å etablere Akrobat AS og fra september 2016 var vi plutselig både aksjeeiere, styremedlemmer og bedriftseiere. Det føltes som å kaste seg ut fra trapesen uten sikkerhetsnett, men likefullt var det jo dette vi ville! Og til nå har det gått over all forventning. Vi har verken gått konk eller jobbet oss i hjel, og vennskapet lever fortsatt i beste velgående. Det har vært en utrolig reise og vi ser fram til flere runder i manesjen sammen med nye kunder og prosjekter.

Artikkelen om Akrobat i Drammens Tidene  kan du lese her

 

Akrobat

Akrobat er det lille, hyggelige byrået som brenner for kundene. Grafisk design, konsept- og idéutvikling og utvikler Wordpress-baserte nettsider.